Stappenplan: Hoe Kan Ik Miljonair Worden?

Een miljonair worden is niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen heeft immers zoveel geluk als Dagobert Duck en kan van een geluksmuntje een fortuin maken. Ook heeft niet iedereen het geluk om de jackpot te winnen in een loterij of een erfenis te ontvangen van een rijke suikeroom. Voor de meeste mensen zal de weg om miljonair te worden dan ook vaak lang zijn en hard werken met zich meebrengen. Op zoek gaan naar manieren om snel rijk te worden, heeft in de meeste gevallen dan ook weinig succes.


Hoewel nog altijd een heleboel mensen ervan dromen om een miljonair te worden, is dat een doel dat slechts weinigen weten te verwezenlijken. De reden dat veel mensen hier niet in slagen kan worden gevonden in het feit dat er heel veel werk bij komt kijken en dat een groot deel van de wanna be miljonairs hun pogingen om rijk te worden al snel weer opgeven. Dit wil echter niet per definitie zeggen dat ook elke poging om miljonair te worden gedoemd zal zijn om in een mislukking te eindigen. Een doorsnee persoon kan dan ook daadwerkelijk een miljonair te worden, maar dat brengt dan wel een heleboel werk met zich mee. Erop rekenen dat je ooit miljonair wordt door het winnen van een loterij zal in de regel dan ook vaak een droom blijven. Geld komt nu eenmaal niet zomaar op je af rollen.


Hoe herken je een miljonair?


Een miljonair die zijn, of haar, kapitaal zelfs heeft weten te verwerven, kun je herkennen aan een aantal specifieke kenmerken, namelijk:

 • Geduldigheid: de kans dat je een miljonair kunt worden is in de regel niet groot. Rijk worden heeft namelijk de tijd nodig. Om die reden zul je dan ook geduldig dienen te zijn om voldoende onderwijs te genieten en allerlei opleidingen met succes af te ronden. Maar ook zul je je geduld op de proef moeten stellen als je moet wachten totdat de rente over je kapitaal zal stijgen en gedane investeringen hun vruchten af gaan werpen.

 • Volharding: om toe te werken naar een bepaald doel zul je volhardend dienen te zijn. Indien je niet volhardend bent dan zal het je immers niet lukken om dit doel te bereiken en je dromen waar te maken. Om een miljonair te kunnen worden, is het bijvoorbeeld essentieel om je voor de lange termijn in te zetten. De weg naar rijkdom is dan ook een beetje te vergelijken met het lopen van een marathon; je kunt niet zomaar na een bepaalde tijd je trainingen opgeven zonder ook het van het behalen van de eindstreep af te zien.

 • Hard werken: om een miljonair te worden zul je waarschijnlijk lange dagen, en soms zelfs nachten, moeten maken en soms moeilijke beslissingen moeten nemen. Je zult verder dikwijls bereid moeten zijn om te werken als je vrienden zich vermaken of ontspannen, zoals in het weekend en op feestdagen. Ook het vinden van een tweede baan kan vaak helpen om je weg naar rijkdom te plaveien. Uiteraard geldt dit ook voor je schoolprestaties, hoe beter je je best doet op school, hoe groter de kans immers zal zijn dat je een goed betaalde baan in de wacht kunt slepen en zo je droom, om miljonair te worden, kunt najagen.

 • Het brengen van bepaalde offers: in het gros van de gevallen zul je, om miljonair te kunnen worden, een bepaald deel van je huidige kapitaal opofferen om later meer geld te krijgen. De offers die je zou moeten brengen, kunnen onder andere inhouden dat je geen nieuwe auto kunt kopen, een zomervakantie over moet slaan of minder vaak buiten de deur kunt gaan eten. Maar ook de tijd die je normaal gesproken met familie of vrienden door zou brengen, kan opgeofferd moeten worden om je droom van rijkdom waar te kunnen maken.

 • Moed: als je rijk wilt worden, zul je lef moeten tonen en uit je comfortzone durven treden. Dit is vaak zelfs de enige manier waarop je je droom kunt verwezenlijken en je doelen kunt bereiken. Zo zal er onder andere veel moed voor nodig zijn om op een gespecialiseerde school onderwijs te gaan volgen zodat je je in het gewenste vakgebied uit kunt gaan blinken. Daarnaast zal promotie maken op je werk vaak gepaard gaan met het tonen van een zekere dosis moed. De kans dat je af wordt gewezen zal in beide gevallen immers altijd op de loer blijven liggen waardoor je je droom zomaar in duigen kan zien vallen. Het is dus nodig dat je met een eventuele afwijzing om kunt gaan en opnieuw een poging durft te doen om je leven te veranderen en achter je droom te blijven staan. Het verschil tussen mensen die succesvol zijn en personen die falen is in de regel dan ook dat de succesvolle individuen gewoon hun pogingen niet hebben gestaakt als het even niet mee zat in hun leven.

Manieren om een miljonair te worden


Er leiden niet alleen meerdere wegen naar de stad Rome, ook leiden er meerdere wegen naar rijkdom. Door één of meerdere van de volgende wegen te bewandelen, kun je op de voor jou meest geschikte manier toewerken naar rijkdom en uiteindelijk zelfs een miljonair worden. Dus waar wacht je nog op? Ga direct aan de slag en wellicht behoor je tot de groep van doorzetters die uiteindelijk een enorme rijkdom zal oogsten.


Sparen voor je pensioen

Sparen voor je pensioen kan één van de meest eenvoudige manieren zijn om geld te verdienen, in het bijzonder als je besluit om hier al vroeg mee te beginnen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is het openen van een pensioenspaarplan bij je werkgever, of op eigen houtje, en daar vervolgens geld op storten elke keer als je je salaris ontvangt. Om je winstpotentieel te maximaliseren is het echter wel zaak dat je jong hiermee gaat beginnen en dat je het maximaal toegestane geldbedrag telkens opzij zet. Binnen welke marges je hierbij dient te blijven kun je navragen bij je bank, pensioenfonds of de belastingdienst.


Net zoals bij elke andere investering op de lange termijn kun je bij het opbouwen van pensioen stellen dat, hoe meer tijd je hebt voor het opbouwen van een winstgevend kapitaal, hoe meer geld je uiteindelijk kunt vergaren. Op het ogenblik dat je verstandig omgaat met je beleggingen, een groter deel van je salaris bij kunt dragen en voldoende tijd hebt om pensioen op te bouwen, dan zal je de kans om miljonair te worden langs deze weg opeens er een stuk gunstiger uit gaan zien.


Je leven binnen de perken houden

Uiteraard zou je ervoor kunnen kiezen om een luxe leven te leiden met een enorm huis en een grote auto om in rond te rijden. Maar als je ervan droomt om een miljonair te worden, dan is dit echter een minder goed idee. In dat geval doe je er beter aan om in een meer bescheiden woning te gaan wonen en in een tweedehands klein autootje te gaan rijden. In het eerste geval zul je je wellicht kunnen meten aan de wat rijkere klasse binnen onze maatschappij, maar wanneer je het volgens het laatste plan aanpakt, kun je mogelijk na verloop van tijd een miljonair zijn en je meten met de echte rijken op aarde.


Om een miljonair te kunnen worden, is het immers van groot belang om de kosten van je levensonderhoud goed binnen de perken te houden. Op die manier zul je namelijk beter in staat zijn om geld opzij te zetten voor je toekomst. Een heleboel mensen die ervan dromen om ooit rijk te worden, zullen om die reden dan ook niet gaan pronken met hun geld. Om erachter te komen hoe sommige miljonairs hun vermogen bij elkaar hebben gekregen, kun je teruggrijpen op een heleboel boeken die deze mensen hebben geschreven. In deze werken leggen ze je haarfijn uit hoe ze hebben geleefd en welke wegen ze hebben bewandeld om uiteindelijk hun droom te verwezenlijken en zich miljonair hebben kunnen noemen.


Vermijd het maken van schulden

Geen schulden maken, gaat eigenlijk hand in hand met je leven binnen de perken houden. Door niet in de schulden te geraken en er ook daadwerkelijk uit te blijven, is één van de belangrijkste voorwaarden om een miljonair te kunnen worden. Op de eerste plaats dien je dan ook altijd beslissingen te nemen die ervoor zorgen dat je geen schulden hoeft te maken. Op het moment dat je echter niet anders kan, dan is het zaak om een gedegen plan op te zetten waarin je uiteen zet hoe je zo snel mogelijk weer van deze schulden verlost zult zijn en het volledige leenbedrag samen met de leenvergoeding weer af hebt betaald.


Zo kan het bijvoorbeeld nodig zijn om een schuld te maken als je je bedrijfje verder uit wilt breiden. Voordat je echter een lening aangaat dien je dan te weten op welke manier en wanneer je de schuld kunt afbetalen. Verder is het van groot belang dat je geld opzij zet voor het geval je te maken krijgt met (onverwachte) grote aankopen of betalingen. Zelfs als je hebt besloten om een lening aan te gaan tegen een lage rente, bijvoorbeeld om op een auto te financieren, dan dien je eveneens een even grote geldsom te gaan beleggen om hiermee de lening eerder af te kunnen betalen en zo flink wat op de leenkosten te besparen.


Genereer extra inkomsten

Extra inkomsten genereren kan zorgen voor een belangrijke bijdrage aan je spaargeld, of bij het op volle kracht runnen van een zaak die je voorheen maar voor een deel kon laten draaien. Een dergelijke uitdaging kan je immers al snel veel geld opleveren en je droom om een miljonair te worden weer een stuk dichterbij brengen. Zo kun je bijvoorbeeld door al het geld, dat je verdient met een tweede baan, te investeren na een paar jaar je vermogen laten sterk laten groeien. Hoe meer tijd je het geïnvesteerde geld overigens geeft om te groeien, hoe groter de uiteindelijke verdiensten zullen zijn. Op die manier is het zelfs mogelijk om van een paar honderd euro per maand te groeien naar duizenden euro in tien jaar en zelfs uiteindelijk je eerste miljoen te bereiken. Een aantal manieren om extra inkomen te verwerven zijn onder andere:

 • het freelance schrijven van teksten,

 • het ontwerpen van websites,

 • het runnen van een kinderopvang,

 • het uitlaten van honden,

 • het geven van studiebegeleiding,

 • de verkoop van sieraden en ambachtelijke producten op het internet.

Investeer je geld op een verstandige manier

Beleggen kan erg veel indrukken achterlaten, in het bijzonder als je nieuw bent in deze wereld. Om die reden is het goed dat je de processen tijdens het beleggen vanaf het begin leert begrijpen. Alleen op die manier zul je immers in staat zijn om een fortuin te maken door bepaalde investeringen te doen. Een heleboel andere beleggers is het namelijk ook gelukt om langs deze weg een fortuin te maken en ook jou plan kan slagen als je het maar verstandig aanpakt en weet waar je mee bezig bent.


Met andere woorden, zoek investeringen die je niet veel geld zullen kosten, vooral als je nog jong bent en je nog voldoende tijd hebt om je doel te bereiken. Hoge makelaarskosten of jaarlijkse investeringskosten kunnen je jaarlijkse winst namelijk laten dalen met 2 procent, en in bepaalde gevallen zelfs nog meer. Op het eerste gezicht zal dit niet veel geld lijken, maar uiteindelijk kun je op deze manier toch behoorlijk geld kwijtraken.


Op het moment dat je van plan bent om een rekening te openen door middel van een gespecialiseerd beleggingsbedrijf, dan kun je van tevoren telefonisch vragen om suggesties op het gebied van de te volgen weg in de wereld van beleggingen. Vaak kan een deskundige medewerker je helpen bij het, op een verstandige manier, doen van investeringen. In de regel zullen hierbij factoren als je leeftijd, je geplande pensioenleeftijd en je financiële doelstellingen op lange termijn hierbij een cruciale rol spelen. Doorgaans kunnen de medewerkers van deze beleggingsbedrijven je door het volledige proces begeleiden en je helpen om op een comfortabele manier te beleggen. Op die manier kun je vaak vol vertrouwen keuzes maken zonder dat het geld dat je investeert direct in gevaar zal komen.


Geniet van gedegen onderwijs

Een heleboel mensen dromen ervan om van een krantenbezorger uit te groeien naar één van de rijkste mensen op aarde. Hierbij vergeten ze echter dat ongeveer 25 procent van alle miljonairs mensen zijn die een goed betaalde baan hebben, zoals artsen, advocaten of accountants. Al deze goedbetaalde beroepen vereisen echter een zeer gedegen opleiding van vaak een groot aantal jaren. Om een miljonair te kunnen worden is het dus niet alleen belangrijk dat je een gedegen opleiding volgt, maar ook dat je een goed plan hebt om deze opleiding te kunnen betalen. Op die manier kun je immers voorkomen dat je als student een heleboel geld moet gaan lenen en later dus met een forse schuld opgescheept zult zitten. Deze studieschuld zal de kans om miljonair te worden namelijk alleen maar in de weg staan.


Betaal je hypotheek vervroegd af

Door de hypotheek op je eigen huis vervroegd af te betalen, kun je voorkomen dat je, in sommige gevallen wel, duizenden euro’s aan extra rente moet gaan betalen. Op het ogenblik dat je je hypotheek af hebt betaald, dan kun je hetzelfde bedrag opzij gaan zetten op een spaarrekening of in een beleggingsfonds.


In bepaalde gevallen kan het echter ook zinvol zijn om een hypotheek met een lage rente aan te blijven houden omdat je deze hypotheekrente dan eens per jaar weer van je belastingen af kunt trekken. De rente die je dus over de hypotheek moet betalen, zal er dan voor zorgen dat je geld kunt besparen bij de belastingdienst. Zo zal eveneens je hypotheekrente effectief naar beneden bij worden gesteld. Je moet er echter wel rekening mee houden dat dit echter alleen zin heeft op het moment dat je geld hebt dat je kunt gebruiken voor investeringen die meer dan je effectieve hypotheekrente op zullen leveren. In elk geval dien je ervoor te zorgen dat je uit de schulden komt, of dat de investeringen die je hebt gedaan meer rente op zullen leveren dan het rentebedrag dat je over de openstaande schuld moet betalen.


Begin een eigen bedrijf

Hoewel het beginnen van een eigen bedrijf één van de meer risicovolle opties zal zijn, is het wel een mogelijkheid die daadwerkelijk lonend kan zijn. Circa een kwart van alle miljonairs zijn namelijk mensen met een goed betaalde baan, terwijl de rest vaak begonnen zijn met het starten of overnemen van een bedrijf. Starten met een eigen bedrijf betekent echter dat je hard moet werken en dat je beschikt over de nodige dosis moed. Om die reden is deze weg niet voor iedereen de juiste manier om miljonair te worden. Het is dan ook goed om je eens te verdiepen in de verhalen van succesvolle ondernemers die niet alleen de voordelen van het beginnen van een eigen bedrijf laten zien, maar ook in beeld brengen hoe het is om een eigen zaak te creëren, deze verder uit te bouwen en het goed te laten lopen zodat er uiteindelijk een succesvolle onderneming uitgroeit waar voldoende winst wordt geboekt om je droom werkelijkheid te laten worden.


Bouw aan een netwerk met gelijkgestemden

Het is verbazingwekkend hoe we zelf te vergelijken zijn met de mensen met wie wij relaties aanknopen. Op het moment dat je jezelf omringt met mensen met minder goede gewoonten, zal de kans groot zijn dat je diezelfde gewoonten over gaat nemen. Maar ook het tegenovergestelde is waar: als je jezelf zult omringen met mensen die indrukwekkende financiële doelen nastreven, dan kun je ook gemakkelijker voor deze doelen gaan. Zo kan de impulsen van een succesvolle collega vaak de trigger zijn om ook te gaan werken aan je persoonlijk succes.